PranaLiving

 

The Rawfood Challenge! Met Marcella Wirjosemito

categorie: Raw food
The Rawfood Challenge! Met Marcella Wirjosemito

Hoe heb ik mijn eerste maand RAWFOOD ervaren? By Marcella Wirjosemito (24 jr)  

Het is ongeveer een jaar geleden dat ik mij heb verdiept in voeding en heb ik inmiddels de genezende kracht van voedsel mogen ervaren. Het begon allemaal met een bezoek bij de acupuncturist die mij op mijn voedingspatroon wees. Toen kwam ik erachter hoeveel zuivel en suiker ik tot mij nam, beiden een instandhouder van de lichamelijke klachten die ik toentertijd nog had.

Mijn interesse in voeding ging echter door het plafond toen ik de health seminar van David Wolfe bijwoonde over raw en superfoods. Ik heb vanaf toen superfoods geïmplementeerd in mijn leven en ik zou niet meer zonder kunnen of willen. Al snel wist ik dat ik ook de effecten van rauw eten wilde gaan ervaren en zo begon het 1-maand rauw experiment!

Aanvankelijk dacht ik dat het veel moeilijker zou zijn om een ‘only raw’ dieet te hanteren, maar dat viel uiteindelijk ontzettend mee. Het  vergt wel enige planning om ervoor te zorgen dat je de hele dag goed te eten hebt, ongeacht de tijd of plaats. De laatste twee werken heb ik veel gewerkt bij verscheidene horecaplekken en ik kon er absoluut niet vanuit gaan dat er rauw eten aanwezig zou zijn voor mij.

Dus stond ik in de ochtend twintig minuutjes eerder op om mijn fruit of green veggie smoothie te maken die ik kon meenemen naar werk. Een goede voorbereiding was zeker het halve werk! Ik merkte al in de eerste week dat ik ontzettend veel energie had en dat ik, dag in dag uit, onvermoeibaar mijn werk kon doen.

Daarnaast kan je ook lekker de hele dag door eten, omdat het allemaal zo licht verteerbaar was. Daardoor was ik ook nooit moe na het eten. After diner dip? Wat is dat? Na een warme maaltijd, met name vlees, was ik vaak moe, omdat het zoveel energie kost om te verteren.

Verder ben ik erachter gekomen dat er echt ontzettend veel mogelijk is wat betreft rauwe recepten. Door de combinatie dadels met amandelen (of kokosblokjes!) tussendoor had ik ook nooit honger of nog erger: cravings naar suiker of ongezonde vetten. Het is wel belangrijk dat je de balans vindt tussen drie voedingsgroepen:  1) noten en zaden voor gezonde vetten, 2) groene groentes voor chlorofyl en 3) fruit voor koolhydraten en gezonde suikers.Ik ben ook veel meer groenten en fruit gaan waarderen en gaan beschouwen als een geschenk van natuur. Het is echt levend voedsel,  met zoveel life force: ‘prana’;)

En! Wat noemenswaardig is, is dat ik in twee weken anderhalve kilo ben afgevallen! Niet dat ik het daarvoor deed, maar ik zit wel lekkerder in mijn vel. Mijn stofwisseling is positief veranderd en ik durf te stellen dat mijn huid er beter uitziet.

En niet alleen dat, het voelt zelfs alsof mijn zintuigen scherper zijn geworden. Ik kan op een of andere manier beter zien en ruiken, wat een grote lach veroorzaakt tijdens mijn dagelijkse fietstochtje door het bos.

Het was natuurlijk niet altijd even makkelijk om verleidingen,  zoals  een huisgemaakte bosvruchtenkwarktaart,  te weerstaan, maar ik ben blij dat ik dit voedingsexperiment voor mijn lichaam én geest ben aangegaan. 

Éen maand RAUW en na die maand zal ik de balans trachten te vinden tussen rauw en gekookt eten met tussendoor soms een lekker stuk taart :)


P.S  Get a juicer, it will change your life!

Meer weten over raw food & suprefoods? Klik hier voor de populaire gratis mini cursus!Schrijf een bericht