PranaLiving

 

Rauwe Cacao #2 Superfood van de wereld!?

categorie: Superfoods
Rauwe Cacao #2 Superfood van de wereld!?

Rauwe cacao is één van de meest fantastische superfoods van moeder natuur, uiteraard vanwege de essentiële mineralen die het bezit, zijn brede scala aan unieke gezondheids eigenschappen, maar cacao, boven alles, verbetert het hart op een letterlijke, figuurlijke en spirituele manier. Cacao ondersteunt je bloedvatensysteem, opent het hart en brengt ons terug naar onze natuurlijk staat van voelen, in plaats van het overmatig denken, en verbindt ons intuïtief met moeder natuur.

Rauwe cacao is echte 100% pure chocola: alle antioxidanten, mineralen, neurotransmitters, verjongende waarde en algemene gezondheidskwaliteiten zitten allemaal in deze originele cacao. Cacao bevat geen suiker, melk of chemische additieven.

Rauwe Cacao | What’s in it for you?

Rauwe cacao is de beste natuurlijke bron van de volgende voedingsstoffen:

Antioxidanten – Beschermt het DNA en versterkt de werking van superkruiden zoals bijvoorbeeld medicinale paddenstoelen. Rauwe cacao is het meest antioxidant rijke voedsel in de wereld!

Anandamide – is een neurotransmitter en wordt aangemaakt nadat we ons hebben ingespannen en wanneer we ons goed voelen, cacao is de enige voedselsoort in de wereld waar deze stof inzit!

Tryptofaan – Een krachtige stemmingsverbeteraar en is essentieel bij de aanmaak van serotonine, onze belangrijkste neurotransmitter. Tryptofaan wordt vernietigd door verhitting en is dus alleen aanwezig in rauwe cacao.

Serotonine – Onze belangrijkste neurotransmitter in de hersenen. Serotonine zorgt ook voor een verdedigingsschild tegen stress. Wanneer je veel serotonine hebt kan de wereld vergaan, maar zullen we ons nog steeds goed voelen!

Fenylethylamine – Deze stof wordt aangemaakt in ons lichaam wanneer we verliefd zijn en het speelt een grote rol bij alertheid en focus. Rauwe cacao zit vol met deze stof maar ook deze stof wordt vernietigd door verhitting.

Magnesium – Goed voor het hart, hersenen, menstruatiepijn, flexibiliteit, sterke botten, en verhoogt de balans in het lichaam (zure-base balans).

IJzer – Onderdeel van hemoglobine dat ons bloed gezond houdt.

Chromium – Balanceert de bloedsuikerspiegel.

Mangaan – Een essentieel sporenmineraal voor het bloed.

Zink – Speelt een kritieke rol bij het immuunsysteem, de lever en de huid.

Koper – Voor gezond bloed en een goed immuunsysteem.

Vitamine C – De cacao moet rauw zijn wil het Vitamine C bevatten.

Omega-6 vetzuren – Door verhitting veranderen deze goede essentiële vetten in ranzige vetten.

Vezels – Er zit een heel bijzondere oplosbare vezel in rauwe cacao die perfect is voor het spijsverteringskanaal, ongeacht of het geblend of gecrushed is.

Leuk om te weten over rauwe cacao


Doordat veel van de speciale eigenschappen van cacao worden vernietigd door het verhitten en verwerken is het favorieten voedsel van de natuur nog steeds onbekend voor het grote publiek. Dit is de kans om te ervaren wat rauwe cacao voor jou kan betekenen!

In het vroegere oude Mexico werd cacao bonen als het betaal middel gebruikt en was meer waard dan goud. Vanuit Zuid Amerika is het via Spanje naar de rest van Europa verspreid. In Europa werd de cacao voor het eerst met geraffineerde suiker gemengd. De indianen hebben het altijd bij bittere chocola gehouden. Wij weten nu dat geraffineerde chocola mineralen uit het bloed trekt, de suikerspiegel verstoort, uitdroogt werkt en verslavend is. Suiker heeft de medicinale waarde van chocola verlaagd en heeft de spirit van helende werking van chocola aangetast.

De cacao plant houd van temperaturen boven de 16 graden, doen het het beste met weinig schommelingen in hoge vochtigheidsgehaltes. Al deze factoren maken de cacao plant een goede huis of kasplant! Wanneer de condities goed zijn geeft je plant na een paar jaar vruchten.

Ideaal voor in de pranafarm!

Rauwe Cacao Nibs | Hoe te gebruiken

Ideaal en super lekker in smoothies, in je thee, in ijs, om chocolade melk mee te maken (met bijvoorbeeld rijst melk, amandel melk of kokosmelk).

Super te combineren met maca poeder, medicinale paddenstoelen, goji bessen, spirulina en kokos producten.

Schrijf een bericht

 • Rogerkdunlop

  Caro Sr. Carlos,
  Soube do Sr. atravez do Tiago marido da Debora Pimentel da familia Kria em R.dam.
  Muito agradesceria poder participar e ter a experiencia de me conhecer melhor. Estou com 62 anos e acho que o tempo passa mais rapido do que o esperado e nao quero perder a oportunidade de me conhecer melhor ou descobrir quem realmente sou e o que estamos fazendo aqui neste planeta.
  Ja tentei varias terapias sem resultado e acho que estou pronto para uma experiencia mais radical onde possa realmente "breakthrou" ou fazer um "upgrade" de mim mesmo a fim de me tornar mais util a sociedade e descobrir para o que sirvo mesmo com integridade de corpo alma e proposito verdadeiro.
  Meu nome e Roger Klijn Dunlop
  meu telefone 0624 767 944
  Dizem que a planta nos encina melhores caminhos. Se puder me ajudar no acima ficaria grato.
  Atenciosamente
  Roger

 • ArieJan Olree

  Het programma van de werken in Den Haag voor april en verder heb ik niet kunnen vinden
  ArieJan Olree

 • Crispijn Hartzema

  Dat klopt idd, je kan altijd een ceremonie bijwonen! Het beste kan je even op de website kijken, op deze pagina: http://www.santodaime.nl/conta... hier vindt je o.a. de data, daarna kan je ze het beste even bellen om te laten weten dat je dan graag wilt komen. Succes en veel plezier!

 • Rodg1968

  ik begrijp dat ik geen aanhanger hoef te zijn om een ceremonie bij te mogen wonen ,wanneer is dat mogelijk ,moet ik hier een afspraak voor maken ,of kan ik gewoon binnenlopen .en zo ja wat zijn de dagen en aanvangstijden