PranaLiving

Santo Daime

Santo Daime betekend 'heilige drank', en refereerd naar de thee die gedronken wordt tijdens de rituelen. Deze thee staat ook wel bekend als ayahuasca. Ayahuasca behoort tot de familie van de entheogenen. Een 'entheogeen' laat zich vertalen als 'afkomstig van de God in onszelf' en is een substantie met een bewustzijnsverruimende werking.

Het drinken van de thee kan krachtige transformerende processen in werking zetten, belangrijk hierbij is dat je er zelf klaar voor bent. Enige voorbereiding, zoals je inlezen over ayahuasca wordt aangeraden.

De Santo Daime is een religie die begin 20e eeuw in Brazilië is opgekomen en die teruggrijpt op antieke tradities uit Brazilië, Afrika en Europa. Centraal binnen de religie staat het drinken van ayahuasca, een psychoactieve drank die al duizenden jaren door shamanen in het Amazone regenwoud gebruikt wordt om de spirituele dimensie binnen te treden. Je hoeft geen aanhanger te zijn van deze religie om een spirituele reis bij hun maken.

Tegenwoordig zijn er Santo Daime kerken te vinden over heel de wereld, inclusief Nederland. Deze kerken bieden een rituele setting aan waarin men in een beschermde omgeving een spirituele reis kan maken naar diepere lagen van zichzelf, van de wereld en van de kosmos.

Santo Daime biedt een weg naar bewustwording en heling voor diegenen die ernaar op zoek zijn. (Bron: www.santodaime.nl)

Kijk hieronder voor de dichtstbijzijnde Santo Daime locatie:

Wilt u uw healing centra toevoegen aan het platform?
Klik dan hier

Klik op een locatie voor meer details

Santo Daime

  • Céu da Santa Maria | Santo Daime Amsterdam

    Céu da Santa Maria | Santo Daime Amsterdam

    Santo Daime biedt een weg naar bewustwording en heling voor diegenen die ernaar op zoek zijn, en brengt een boodschap van Harmonie, Liefde, Waarheid en Gerechtigheid naar de gehele wereld. Kijk voor meer informatie op de website.

  • Céu dos Ventos | Santo Daime Den Haag

    Céu dos Ventos | Santo Daime Den Haag

    Santo Daime biedt een weg naar bewustwording en heling voor diegenen die ernaar op zoek zijn, en brengt een boodschap van Harmonie, Liefde, Waarheid en Gerechtigheid naar de gehele wereld. Kijk op de site voor meer informatie.