PranaLiving

 

Maca #3 Superfood van de wereld!?

categorie: Superfoods
Maca #3 Superfood van de wereld!?

Maca, ook bekend als 'aphrodisiac uit de Andes' werkt heel goed om je uithoudingsvermogen te verhogen, stress te verminderen, chronische moeheid weg te nemen, symptomen van de menopauze te verminderen, menstruatiepijnen te verlichten, om je geheugen te verbeteren en je libido te verhogen.

Maca | What´s in it for you?

 • Maca poeder bestaat voor 59% uit koolhydraten, 8,5% vezels en iets meer dan 10% proteïnen, deze proteïnen bevatten 20 aminozuren, waarvan 7 essentiëel zijn voor het lichaam;
   
 • het is rijk aan calcium, ijzer, magnesium, sodium, fosfor, kalium, zwavel en bevat sporenelementen van o.a. koper, zink, selenium, mangaan en silicium. Het is ook rijk aan de vitaminen B1, B2,C en E;
   
 • maca heeft een hoger vetpercentage dan andere wortelgewassen;
   
 • het versterkt het immuunstelsel;
   
 • het activeert het hormoonstelsel waardoor het energie, vitaliteit en libido verhoogt;
   
 • omdat het de hormonen progesteron, testosteron en oestrogeen stabiliseert, gaat het het ouderdomsproces tegen;
   
 • maca is goed voor het zenuwstelsel, hart- en bloedvatenstelsel én het spierenstelsel;
   
 • en het verhoogt de vruchtbaarheid en na zwangerschap ondersteunt het de aanmaak van borstvoeding.


Leuk om te weten over het maca gewas (knol)


Maca is een knol die volgens de archeologie over de Peruaanse Andes daar al 2600 jaar gecultiveerd wordt. Het groeit op bijzondere hoogten, wat maca het hoogst groeiende gewas op aarde maakt.

Volgens legenden luidt dat tijdens het hoogtij van het Inca-imperium, de krijgers voordat ze ten strijde trokken, maca tot zich namen voor de extra krachtboost en het uithoudingsvermogen. Echter na het vechten of veroveren van een stad werd het eten van maca verboden om de vrouwen te beschermen tegen de extreme seksuele verlangens van de mannen.

Na de Spaanse verovering ontdekten de Spanjaarden de kracht van maca en men zegt dat één van de eerste Spaanse rapporten geschreven over de Andes ook maca behandeld. Het gold zelfs als ruilmiddel, zo waardevol was het destijds al.

Maca poeder | Hoe te gebruiken

Maca poeder is in combinatie met cacao een culinair en magisch hoogstandje.

Je kan het gebruiken in desserts, salades, soepen, jam, bouillons, puddings en smoothies.

Het wordt aangeraden om maca elke maand één week over te slaan in je voedingspatroon als je het consequent gebruikt. Hierdoor behoudt het zijn effect.

Schrijf een bericht