PranaLiving

 

Het vloeibare goud | Arganolie

Het vloeibare goud | Arganolie

Naast de wilde oceaan die langs de kust van Marokko stroomt, bestaat er ook een wild landschap, rode bergen met werkelijk ontelbare droge dorre bomen. Droge dorre bomen lijken ze, maar in feite zijn het arganbomen die zeldzaam zijn en een olie geven die het vloeibare goud wordt genoemd. Arganolie. Maar wat is het? En wat kan het doen voor jou?

Hieronder netjes op een rij de ´beauty´ eigenschappen van de olie;


Revitaliseren van je huid

– Rijk aan vitamine E, antioxidanten en meervoudige onverzadigde vetzuren die een zeer belangrijke rol spelen bij het vernieuwen van de cellulaire structuur van je huid en vrije radicalen tegenwerken.

– Herstelt de hydrolipidenfilm in je huid waardoor het rimpels en droge huid tegengaat, maar ook littekens kan verminderen ontstaan door striae, acne of psoriasis.

– Verminderd roodheid, jeuk en pijn bij eczeem en psoriasis doordat de olie ook desinfecterende eigenschappen heeft.

– Bij een zwangerschap kan arganolie helpen bij het verminderen van striae. De olie kan verlichtend werken bij pukkels, waterpokken, huidirritaties, schaafwonden en brandwonden.

Gebruiksaanwijzing
Gebruik een paar druppels in een hand, wrijf dan je handen langs elkaar en breng de olie aan op de huid.  Een paar druppels zijn echt genoeg en doen hun helende werking.

Tijgeren met je nagels
Door de vitamine E en de schimmelwerende, desinfecterende eigenschappen houdt het je nagels en nagelriemen sterk en gezond. Zachte, soepele en gezonde nagelriemen is de truc voor gezonde, mooie en sterke nagels. En vijlen... maar let wel, 1 richting op, dus NIET heen en weer...
Let the Tiger out!

Gebruiksaanwijzing
Voordat je gaat slapen meng je arganolie en citroensap 50/50.
Laat je nagels tussen de 10 en 15 minuten weken, wrijf nog een paar druppeltjes over je hele handen om ze compleet te verzorgen.

Dansen met je haar
De omega 6 en onverzadigde vetzuren die in de olie zitten kun je zien als gezonde voeding voor je haar. De vitamine E beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals vervuiling en zonlicht. Je kunt arganolie aan je biologische shampoo toevoegen voor een optimale verzorging.

Gebruiksaanwijzing
Geef jezelf een hoofdhuidmassage  met arganolie. Een paar druppels arganolie op je vingertoppen en masseren maar! Masseer in kleine ronde bewegingen de hoofdhuid van boven naar beneden.

De arganolie fles
De fles waar je de arganolie in bewaard moet donker van kleur zijn en bestaan uit glas. Zodat de olie in perfecte staat blijft. In een lichte plastic fles komt er teveel licht bij en breekt het de helende werkzame stoffen af. De olie ruikt licht nootachtig, als er geen geur aan zit betekent het dat de olie bewerkt is en dat is geen goed teken. De naam die het mag dragen is 100% arganolie of 100% argania spinosa kernel oil.
 

Schrijf een bericht