PranaLiving

 

Het Hormoon Geheim | Testimonial van Lauri Bos

categorie: Questions and answers
Het Hormoon Geheim | Testimonial van Lauri Bos

Datgene wat ik graag wil trek ik aan als een magneet en stress wordt voor mij gelukkig steeds meer een onbekend gebied....

Dat is weleens anders geweest, drie jaar geleden, toen ik 23 was, stond ik eigenlijk nooit echt stil bij hoe ik me voelde of hoe ik in mijn vel zat. Ik ging gewoon naar mijn colleges toe en feeste erop los in de weekenden. Ik vond het allemaal wel best. Ik had nooit echt zin om te koken, dus meestal at ik brood, pizza´s en pasta´s. Af en toe fruit, maar het meeste fruit wat ik binnenkreeg was van de zogenaamde ´versgeperste smoothie´ van Albert Heijn.

Ik was niet helemaal gelukkig met wat ik allemaal uitspookte, maar zag ook niet echt waar ik dan wel heel graag naartoe wilde. Er ontbrak in elk geval wel iets.

Als vrijgezel zat ik, sinds mijn 13de, veilig aan de anti-conceptiepil; de dokter leek het een goede oplossing voor mijn ongewone ongesteldheidsperikelen. Ik was destijds zes weken achter elkaar ongesteld. Dit zat mij niet altijd lekker, want ik schommelde onwijs van hoge pieken naar diepe dalen in mijn gevoelswereld. En was o.a. hierdoor een raséchte puber.

Maarja, de pil was makkelijker en veiliger dan altijd condooms gebruiken, dus daar ging ik maar gewoon voor, zonder verdere vraagtekens erbij te plaatsen.

De eerste stapToen ik 23 was kwam ik wonderbaarlijk terecht in een ayahuascaceremonie die me lanceerde in de wereld van mogelijkheden, energie en synchroniciteiten. Vier maanden later leerde ik Crispijn kennen.

We gingen op aandringen van hem experimenteren met voeding, veel fruit eten en groentes, minder brood, pasta´s en zuivel. Ik begon me bewust te worden van mijn eigen eigenlijk vrij ongezonde voeding- en leefpatroon.

Dit was een hele grote uitdaging om mee geconfronteerd te worden, laat staan ook nog actie erop te ondernemen.  Ik ging nee zeggen tegen brood & kaas en ja tegen fruit & salades en verse groentes!

Ik leerde te zien dat voor elke ja tegen fruit, salades, groentes en zelfgemaakte smoothies, ik een hele grote JA zei tegen; ik wil gewoon altijd superlekker in mijn vel & energie zitten!

Ons experiment kreeg echt vorm toen we in Spanje een dikke maand compleet raw gingen met onze 'bijbel' van David Wolfe.

Ondanks mijn detox chagrijnigheid van tijd tot tijd, ging ik echt verbeteringen  zien aan mijn huid, pukkeltjes en oneffenheden verdwenen, mijn huid werd steeds strakker, cellulites werd minder, haar en nagels werden mooier.

En uiteindelijk veel belangrijker, ik zat veel lekkerder in mijn vel! We bereikten een punt dat we ons onwijs high voelden op dit pure eten!

Ik had veel meer energie, stond positiever in elke situatie en ik durfde eindelijk veranderingen door te voeren in mijn leven waar ik langere tijd tegenaan hikte en angst voor voelde.

De uitdaging die anticonceptie heetToch had ik nog hele erge schommelingen in mijn gevoelswereld, vooral rondom mijn menstruaties. Aangezien het voedingspatroon al zo veel verschil maakte en de kennis die we vergaard hadden toch ook behoorlijk om hormonen draaide, was de meest logische volgende stap om te zetten iets omtrend mijn eigen anticonceptiegebruik.

Ik besloot te stoppen met de pil, dit was fijn voor drie maanden, had het idee dat het ontzettend hielp. Toch vonden we het niet veilig genoeg en ik dacht, ik probeer iets nieuws op dit gebied en ga aan de nuvaring. Ik begon een hele sterke geur te produceren en dat was niet de bedoeling, dus eruit ermee.

Toen kwam het mirena spiraal. Nou, toen brak de hel los. Het zetten was al een helse ervaring op zichzelf. Ik veranderde daarna zowaar in een heks, onzeker en hele sterke schommelingen in mijn gedrag. We werden er allebei gek van. Na twee maanden ook die laten verwijderen.

Hierna nog wel een check gedaan bij een bioresonant. En twee plekken waren zwak, mijn longen, omdat ik vijf jaar behoorlijk gerookt had. En het gebied rondom mijn baarmoeder, omdat ik zolang syntetische hormonen had geslikt en mijn eigen lijf hier dus niet niks zelf hoefde te regelen.

Ik gebruik nu niks meer van al die nephormonen en voel me een stuk beter, geen gekke schommelingen meer en ik heb na 13 jaar eindelijk een natuurlijke cyclus! En we hebben nog steeds de beste seks ever ;)

Yoga & Meditatie ter bevordering van mijn concentratieToen ik ook nog ging yogaën en mediteren was de cirkel rond. Super lekker om met én in mijn eigen lichaam te spelen en mezelf te helen. Veel extra kracht werd bijgezet door kundaliniyoga te beoefenen en door workshops te volgen met alleen maar vrouwen.

Ik leerde diep contact te maken met mezelf en over grenzen heen te gaan, zowel lichamelijk als geestelijk. En ik leerde diepe ervaringen te delen met andere vrouwen, wat heel verhelderend is.

Soms had ik het gevoel dat ik op de kop stond, maar dat hoort ebij denk ik.

Uiteindelijk heb ik zoveel meer rust in mijzelf kunnen vinden, waarvan ik in het begin dacht dat ik daar veel te ongeduldig voor was en dat het niets voor mij zou zijn.

Ik ben (van binnen) een compleet andere vrouw geworden dankzij het aanpakken van mijn voedingspatroon en het afschaffen van de eigenlijk best vrouwonvriendelijke anticonceptiemethoden.

Met Kundaliniyoga, wat rechtstreeks op het endocriende stelsel werkt en het volgen van vrouwenworkshops heb ik oude patronen weten te doorbreken, mijn eigen desastreuze gedrag ingezien en geleerd om diep contact te maken met mezelf. Ook kan ik mij veel beter concentreren op wat ik écht wil in mijn leven.

Natuurlijk is Crispijn altijd een hele grote spiegel geweest in dit proces en dat is hij nog steeds voor mij. Dit verhaal is doordrenkt van liefde van zowel Crispijn, als mijn lieve familie en vrienden.

Het is fijn en spannend om dit proces te delen wat bij mij een hele grote transformatie in gang heeft gezet en waar ik nog steeds in zit. Het is echt niet altijd makkelijk, maar wel zo hard de moeite waard!

Als je eenmaal een eerste stap hebt gezet, dan volgen de andere stapjes vanzelf...

Ik heb niks verloren, behalve ongezonde verslavingen, pukkels, cellulites én oude patronen.

Ik heb wel al heel veel gewonnen en dat is vooral het vertrouwen in mezelf en de wereld om me heen!

                                                                                                                      

De praktische ervaringen van Lauri & Crispijn zijn gebundeld in het boek:Het Hormoon Geheim | Klik hier voor meer informatie, om de eerste 5 hoofdstukken gratis te downloaden of om het boek direct te bestellen
 

Schrijf een bericht