PranaLiving

 

Goji Bessen #1 Superfood van de wereld!?

categorie: Superfoods
Goji Bessen #1 Superfood van de wereld!?

Goji bessen zijn goed voor je algehele gezondheid en immuunsysteem, verhogen de vitaliteit, zorgen voor de bescherming van de lever, verbeteren het gezichtsvermogen, de bloedkwaliteit en leveren anti-ouderdoms componenten. De goji bes is zeer waarschijnlijk de bes met de hoogste voedselwaarde in de wereld.

Goji bessen | What’s in it for you?

 • Goji bessen zijn een complete bron van proteïne, bevatten 19 verschillende soorten aminozuren en mineralen, 21 sporenelementen zoals, zink, ijzer, koper, calcium, selenium, germanium en fosfor én de vitamines B1, B2, B6 en vitamine E;
   
 • Ze bevatten ook de lange-keten-suiker bekend als polysachariden. Deze zorgen o.a. voor de versterking van het immuunsysteem.
   
 • De goji bes behoort tot de meest antioxidant rijke voedselsoorten ter wereld. Antioxidanten beschermen ons DNA tegen vrije radicalen en stralingsschade. Beschadigd DNA versnelt het ouderdomsproces en werkt bijna alle ziektes in de hand.
   
 • Goji bessen bevatten ook twee belangrijke antioxidanten voor gezonde ogen: zeaxanthine en luteïne. In de Chinese geneeskunde wordt de goji bes dan ook al duizenden jaren aanbevolen om het gezichtsvermogen te verbeteren.
   
 • Als we ouder worden produceren we minder van het Humaan Groei Hormoon (HGH), dit zorgt er o.a. voor dat we verouderen. De goji bes is de enige bekende voedselsoort die de groei van het HGH op een natuurlijke manier stimuleert.
   
 • Onderzoek wijst ook uit dat goji bessen organisch germanium bevatten. Er is aangetoond dat geranium kanker bestrijdende effecten heeft.
   
 • En goji bessen helpen ons lichaam om choline aan te maken. Een essentiële voedingsstof die vrije radicalen bestrijdt die in verband zijn gebracht met neurologische degeneratie en Alzheimer.
   

Leuk om te weten over goji bessen

Goji besen waren een belangrijke voedselbron voor bijna alle Indianenstammen. De grote Apache, Geronimo, is geboren in een van de meest dichtbegroeide goji bes regio's van Amerika. De Apache stam stond bekend om hun kracht, lenigheid, overlevingsskills en het bereiken van een hoge leeftijd.

Goji bessen groeien bijna in elk klimaat, in woestijngebieden, in de tropen en zelfs in British Colombia, Canada. Ze kunnen tegen de vrieskou en kunnen temperatuurschommelingen van 40 graden per dag aan.

De goji bes is onder de naam Lycium gecategoriseerd, van het Griekse woord Lyceum, dit betekent in het Engels “school of learning”. In China gelooft men dat als je de goji bes bestudeert, verbouwt en eet je de fundamentele principes van de Chinese kruidenkunst leert.

De zaadjes om de plant mee te laten groeien zitten in elk besje. Het is nu nog nodig om de bessen te importeren maar het is dus eigenlijk heel makkelijk om je eigen goji bessen te verbouwen.

Ideaal dus voor in de pranafarm!

Goji bessen | Hoe te gebruiken?

Goji bessen zijn dagelijks te gebruiken en heerlijk in je thee, als soep, gemixt met ander fruit, in smoothies en gewoon als tussendoortje.

Schrijf een bericht