PranaLiving

 

Deel 1 | Raw food & Superfood Mini Cursus

categorie: Raw food
Deel 1 | Raw food & Superfood Mini Cursus

Wat is raw food?
Raw food, ook wel living food of sunfood genoemd, zijn alle groenten, fruit, bessen, noten, zaden, ontkiemde bonen en granen, kruiden en zeewieren die rauw gegeten kunnen worden. Raw food betekent in deze context: voeding die niet verwarmd is (geweest) boven lichaamstemperatuur. Zo rond de 37 graden Celsius dus.

Waarom raw food?
De twee belangrijkste redenen om voeding rauw te eten;

Wanneer eten wordt verwarmd boven de 42 graden Celsius verandert de moleculaire structuur van de voeding. Dit heeft tot gevolg dat ons spijsverteringskanaal het niet meer herkent als zijnde iets natuurlijks.

Hierdoor gaat het lichaam preventief antistoffen aanmaken voor het geval het bijvoorbeeld een gif zou zijn. daardoor wordt onnodige energie verbruikt en daarnaast zorgen deze stoffen voor stress in het lichaam.

De andere kant van het verhaal is dat voeding in een rauwe staat ook meer ‘levensenergie’ bevat. Dit wordt al langer vermoed maar sinds kort is het ook zichtbaar gemaakt, namelijk met behulp van Kirlian fotografie.

Met Kirlian fotografie is het mogelijk om 'levensenergie' op de gevoelige plaat vast te leggen. Hieronder zie je Kirlian foto's van rauwe en gekookte voeding zien:


Links: Rauwe mais | Rechts: Gekookte mais


Links: Rauwe tomaat | Rechts: Gestoomde tomaat

Bron: Wolfe, David. (2007) Eating for Beauty. California USA: North Atlantic Books.

Om een lang verhaal kort te maken; wanneer je voedsel met levensenergie eet zal je zelf gezonder worden, zullen er fysieke- en mentale blokkades verdwijnen en zal je ook meer levensenergie krijgen en uitstralen! Deze Kirlian foto toont aan wat hier mee bedoeld wordt:


Links: De hand van een Raw foodist | Rechts de hand van een Junk foodist

Als deze informatie je aanspreekt, probeer het dan uit. Dit is de enige manier om erachter te komen of dit ook voor jou werkt. Om je daar een handje bij te helpen, deze mini cursus.

OK, raw food dus, maar hoe begin ik?
Deze mini cursus is bedoeld om je de basics, tips en trucs aan te reiken.

De eerste week is bedoeld ter oriëntatie en zal vooral in het teken staan van tips & trucs, achtergrond informatie en je uit te dagen om nieuwe winkels te gaan ontdekken in je eigen omgeving.

Tot slot
Ook superfoods komen aan bod in deze mini cursus. Wat superfoods nou precies zijn en waarom ze zo 'super' zijn kan je in het volgende artikel lezen:

Lees hier wat superfoods precies zijn en wat ze voor jou kunnen betekenen!


Naast deze basisinformatie lichten we ook elke dag één superfood toe aan het einde van de mail, vandaag de goji bes!


                                                                                                   


Superfood No. 1: De goji bes
Goji bessen zijn o.a. goed voor de algehele gezondheid en het immuunsysteem, ze verhogen de vitaliteit, zorgen voor de bescherming van de lever, verbeteren het gezichtsvermogen, de bloedkwaliteit en leveren anti-ouderdomscomponenten.

De goji bes is zeer waarschijnlijk de bes met de hoogste voedselwaarde in de wereld!

Kijk hier voor de voedingsstoffen in de goji bes, waar ze goed voor zijn, leuke weetjes, hoe je ze het beste kan gebruiken en meer!

                                                                                                   


Over de schrijver
Crispijn Hartzema is voeding- en lifestyle coach, schrijver, spreker en oprichter van het gezondheidsplatform pranaliving. Sinds 2009 coacht en begeleidt hij mensen op weg naar een betere gezondheid en levensstijl. Hij zet hierbij niet alleen voeding in maar ook zaken als meditatie, yoga, chakra healing, astrologische blauwdruk en NLP.

Lees hier het openhartige verhaal van Crispijn naar een gezondere levensstijl

                                                                                                 
                                                                 

Wat vond je van het artikel? Laat je reactie en eventuele vragen hieronder achter!

Nog niet ingeschreven voor de gehele mini cursus over raw food en superfoods?

Schrijf je hier in en ontvang alle delen geheel gratis en vrijblijvend!

Schrijf een bericht